Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Finns det cykelleder i Hässleholms kommun?

Cykla och upptäck bygden

Pumpa cykeln, ta på hjälmen och kör på utflykt. Längs Göingerundan eller Norra Skogsrundan får du både skön motion och intressant historia. Njut av en medhavd picknick eller låt dig bli uppassad med fika eller lunch på något av alla trevliga besöksmål som finns utmed vägen.


Vill du cykla en lite längre tur finns förslag på cykelvägar runt Finjasjön eller till grannkommunen Kristianstad. Kartor finns att hämta på Medborgarkontoret/Infopoint i Stadshuset, Hässleholm. Digitalt finns kartorna i nedan länkar:
MTB-bana

I skogarna på Hovdala naturområde finns fina möjligheter att cykla mountain-bike. Snapphaneturen, drygt 37 kilometer, anses bland utövarna vara en av de bästa banorna i Sverige när det ordnas tävlingar varje höst. Du kan köra samma sträcka enligt kartor nedan. Observera att turen inte är markerad/skyltad och underhålls inte kontinuerligt.


Det finns också en kortare runda på 7 kilometer i Mölleröd, strax norr om Finjasjön.


Kartor över banorna finns tillgängliga på Medborgarkontoret i Stadshuset, Hässleholm och på Hovdala slott. Du kan också ladda ner kartor över Snapphaneturen och Mölleröd här:Cykelvägar i kommunen

Hässleholms kommun arbetar aktivt med att bidra till ett ökat cyklande. I kommunen finns ett välutbyggt cykelvägnät, cirka 93 kilometer gång- och cykelvägar, som ständigt förbättras.


Karta över Hässleholms kommuns cykelvägar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Var kan jag hyra cykel?

Hyr cykel

 

 

Får man cykla på vandringsleder och i motionsspår?

Enligt allemansrätten går det bra att cykla skonsamt i naturen om du inte skadar marken. Undvik att cykla med grovmönstrade däck i ömtålig mark, att cykla på stigar när det är blött i markerna och anpassa ditt körsätt efter underlag.


Det finns inget allmänt förbud att cykla på vandringsleder, men de är anlagda för dem som går eller springer. Därför måste du ta det lugnt och räkna med att de som springer eller går har företräde.

 

I kommunens motionsspår gäller dock cykelförbud.

 

Ta hand om naturen så vi alla kan fortsätta njuta av den!

Ett litet barn cyklar bredvid en vuxen man som joggar invid Magle våtmark.

Motionstur invid Magle våtmark, Hässleholm. Foto: Johan Funke

Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Hässleholms Kommun