Hovdala slott

Cykla

Ta en cykeltur och upptäck den vackra naturen i de skogarna runt på Hovdala och i Hässleholms kommun. Cykelpump finns på slottet.

Cykelleden går förbi Finjasjön. Foto: Apelöga

Cykelleden Skåne

Cykelleden Skåne är en regional cykelled som sträcker sig mellan Kristianstad och Ängelholm. Den är indelad i tre delleder. Totalt är cykelleden den 57 mil lång och går igenom 17 kommuner i Skåne. Hässleholms kommun är den kommun som har flest antal kilometer av sträckan, 70 kilometer.
Cykla kort eller längre, du bestämmer takt och mål för turen. Ta med matsäck och filt eller gör ett stopp vid något spännande besöksmål längs vägen.

Foto: Johan Funke

Cykla mountainbike på Hovdala

För dig som gillar lite tuffare tag på cykel finns det möjligheter till mountainbike-cykling på Hovdala Naturområde, söder om Hässleholm. Snapphaneturen, drygt 37 kilometer, anses bland utövarna vara en av de bästa banorna i Sverige. Det finns också en kortare runda på 7 kilometer i Mölleröd, strax norr om Finjasjön. Observera att turerna inte är markerade eller skyltade och inte underhålls kontinuerligt.

En man som cyklar på en skogsväg

Cykla i natursköna miljöer. Foto: Johan Funke

Göingerundan

Göingerundan börjar i centrala Hässleholm, är 25 kilometer lång och ganska kuperad. Vill du cykla en längre tur fortsätter du till Vinslöv. Rundan blir då 50 kilometer lång.

Missa inte ett besök på Hovdala slott eller Tykarpsgrottan, eftersom du passerar båda på vägen. Vill du cykla den längre turen via Vinslöv kan du njuta av pelargonier och flädervåfflor på Flädergården och Pelargonhuset. Kanske lockar ett dopp i friluftsbadet på orten?

Hjälpte informationen på denna sidan dig?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?
Dina svar och synpunkter hanteras anonymt.

Uppdaterad: