Hässleholm tourist center

Hässleholm Tourist Center

MENY

Äta

Maten är en stor del av den skånska traditionen. I Hässleholm finns gott om matställen, restauranger, kaffestugor och caféer som vill serva dig och se till att du får den bästa matupplevelsen. Med traditionella smaker eller med helt nya influenser.


En färdiglagad paj med mycket grönsaker runtomkring tagen på Hotell Statt i Hässleholm

Hotell Statt, Hässleholm. Foto: Annika Branting


I Hässleholm finns platser för annorlunda matupplevelser. Vad sägs om en lunch eller middag i slottsmiljö på Hovdala slott eller en avsmakningsmeny fem meter upp i luften med en fantastisk utsikt över Hovdala naturområde och Finjasjön hos Treehouse Hovdala. Nedanför Trädhuset ligger den färgglada foodtrucken The Ground som erbjuder streetfoodfeeling i skogen.

 

Prova lokal och ekologisk comfort food i tvåmansbistron i skogen hos Rallarhustruns Veranda och Logi som ligger strax söder om Hässleholm. I mysiga choklad-, te- och kaffeboden Café Madrix mitt i Hässleholm, kan du testa smarriga bakverk och smörgåsar. Madrix har flera gånger kvalificerat sig i White Guide´s listningar över trevliga fikaställen.

Ett måste när du besöker Skåne är en skånsk "äggakaga" vilket bl a serveras på Flädergården & Pelargonhuset i Vinslöv.Handla närodlat och ekologiskt

Passa på och handla närodlat och ekologiskt när du har möjlighet. Grönsaker, mjölk, kött och godsaker som getost, chokladfudge, honung och delikatesser är bara något av allt du hittar i våra butiker på landet. I kartan nedan hittar du några av gårdsbutikerna i området.


Dela sidans innhåll:

Tourist Information

Besöksadress:

Hässleholms kommun, Stadshuset

Nytorget 1, Hässleholm

Övrigt

Om webbplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cookies

Logga in

Facebook
Instagram ikon, klicka för att komma till Instagram.
Hässleholms Kommun